seashell

HEERLIJK ETEN AAN DE HAVEN VAN SCHEVENINGEN

AREIA is een wine en seafoodbar in Scheveningen met uitzicht over de haven. Wij hebben een internationale menukaart, dus voor ieder wat wils. U kunt bijvoorbeeld bij ons terecht voor overheerlijke gebakken tong uit onze eigen Noordzee, Franse Bouillabaise, Sushi of gewoon klassiek een trio van Hollandse vis. Naast deze visspecialiteiten, kunt u bij ons ook terecht voor heerlijke vleesgerechten. Zo hebben we zacht gegaarde Aziatische Ribs, gegrilde bavette of klassieke steak tartaar. Al onze vlees- en visgerechten worden begeleid met bijpassende garnituren.

Bij AREIA heeft u keuze uit meer dan 450 wijnen per fles en dagelijks zo’n 50 wijnen op glas. Op onze kaart hebben wij een breed scala aan wijnen, van fris en fruitig tot vol en rond. Zo kun je van een toegankelijke Vinho Verde tot een exclusieve Chateau Grillet gaan, of van een fruitige Cava tot een Salon Champagne. Vraag onze bediening naar passend wijnadvies, zij staan graag voor u klaar.

U kunt bij ons alle kanten op, zo kunt u bij ons terecht voor lunch, borrel, een kopje koffie of diner. Wij zijn elke dag geopend van 12:00-23:00. Mail ons gerust voor de mogelijkheden via areia@vigofamily.nl

Reserveer online Ons menu

DIT KUN JE VAN ONS VERWACHTEN

  • Biologische vis
  • Lijngevangen wilde vis
  • Op ambachtelijk wijze verwerkt
  • MSC gecertificeerd
  • Zorgvuldig geselecteerd

ELKE ZONDAG LIVEMUZIEK

Van 15:00 tot 18:00 elke week op de zondagmiddag een verassend optreden. Check ons instagram account voor de agenda.

ONDERDEEL VAN DE VIGO FAMILY

Het begon allemaal in 2015 toen Hans met zijn zonen Cor en Jonathan een restaurant opende naast de visspeciaalzaak in de Gentsestraat. Door hun jarenlange ervaring in de vis is de periode tussen vangst en bereiding kort en snel. De familie is hiermee haar eigen leverancier, waardoor de vis die in de ochtend gevangen is, dezelfde avond geserveerd wordt.

Vigo Seafoodbar is het tweede visrestaurant van de familie Roeleveld die in 2016 werd geopend in de Aert van der Goesstraat. Een toegankelijk visrestaurant waar de jonge en enthousiaste bediening klaar staat met de beste wijnen en een gezellig praatje.

Twee jaar later in 2018 is The Old Jazz overgenomen. The Old Jazz is een bar/restaurant gelegen in het Statenkwartier naast Vigo Seafoodbar en speelt in op het internationale karakter van de buurt. De dinerkaart bestaat voornamelijk uit kleine gerechten en is gericht op shared dining. The Old Jazz geeft met zijn art deco interieur een ontspannen en gezellige sfeer.

Net voordat Corona begint in 2020 komt er schuin tegenover de restaurants in de Aert van der Goesstraat op de hoek een tweede visspeciaalzaak bij, Vigo Seafoodshop. Hier komt alle verse vis binnen, wordt gefileerd en schoongemaakt en wordt of verkocht of bereid in de restaurants. Zo wordt er nooit of nauwelijks iets verspild.

Ook wordt vanuit de Seafoodshop bezorgd. Vigo Delivery biedt een mix van gerechten van de restaurants, waarbij ook een flink aanbod aan sushirollen.

Na een aantal goede jaren opent in augustus 2022 Wine & Seafoodbar Areia by Vigo aan de Scheveningse haven de deuren. Een groter en sfeervol ingericht wijn- en visrestaurant met tevens ook volwaardige vleesgerechten met een internationale karakter en ruim 450 wijnen uit de oude en nieuwe wijnwereld.

Januari 2023 wordt Bistro Lemongrass overgenomen. Prachtig gelegen in de 2e binnenhaven van Scheveningen en al 20 jaar een begrip in Den Haag en omstreken. Bij Bistro Lemongrass wordt met verse seizoens-producten en vis uit onze eigen Noordzee gewerkt. De dinerkaart heeft een Frans karakter waarbij de wijnspecialisten een uitgebreide wijnselectie hebben geselecteerd. Ook worden er 2-, en 3-gangenmenu’s aangeboden waar de chef dagelijks de mooiste producten voor uitkiest in samenwerking met de wijnspecialisten.

Vigo family

seashell

Contact

2024 Restaurant Areia Surlinio™